In het kader van de Week van het Nederlandse Voedsel en de Dag van het groente en fruit deelde LTO Noord afdeling Midden-Drenthe donderdagavond een kist met verse, lokaal geteelde producten voor een gezonde maaltijd uit aan alle leden van de Commissie Ruimte en Groen.
Tijdens de Week van het Nederlandse voedsel houden wij dagelijks bij welke activiteiten er worden georganiseerd.
Het is de Week van het Nederlandse Voedsel. Een week waarin extra aandacht wordt besteed aan zowel typische Nederlandse als lokale producten. In Assen kun je bij verschillende restaurants en cafés een Hollandse maaltijd eten. "Bewust zijn van wat we eten en waar ons voedsel vandaan komt is heel belangrijk. Het is totaal niet duurzaam als het voedsel dat we eten de hele wereld over gaat.
Week van het Nederlandse Voedsel in Assen: Gedeputeerde Henk Jumelet proeft lokaal eten en drinken en vraagt hiermee aandacht voor de Week van het Nederlandse Voedsel. Deze week is van 8 tot en met 16 oktober.
Mensen moeten meer lokale producten eten. Wija Koers, een van de initiatiefnemers van de Week van het Nederlandse Voedsel, vertelt waarom dat belangrijk is.
Van 9 tot en met 16 oktober van dit jaar bruist het in Nederland van allerlei evenementen rondom ons voedsel en vertellen we het verhaal van grond tot mond. Voor de zevende keer vindt Dutch Food Week (#DFW2021) plaats. Bekijk de deelnemerslijst hieronder om te zien wat er in Assen te beleven valt.
Grandcafé het Wapen van Assen heeft zich laten inspireren door de Week van het Nederlandse Voedsel. Op de menukaart prijkt deze week een ouderwets gerecht; Hete Bliksem met rundersukade.
De organisatie van Dutch Food Week heeft na de landelijke persconferentie van maandag 28 september de plannen flink bijgesteld.
We kijken gezamenlijk terug op een zeer geslaagde, succesvolle Week van het Nederlandse voedsel.
De Week van het Nederlandse voedsel 2019 is officieel geopend door gedeputeerde van de Provincie Drenthe: Henk Jumelet
Tijdens de Week van het Nederlandse voedsel heeft Op Tjak tweemaal een reportage gemaakt tijdens de opening van de Week van het Nederlandse voedsel maandag en tijdens de schoollunch donderdag.
Afgelopen donderdag kregen de basisschoolkinderen van Kindcentrum de Driemaster is Assen een lunch voorgeschoteld met producten van Nederlandse bodem.
Kinderen van de groepen 1,2 en 3 zijn op bezoek geweest bij Akkerbouwbedrijf Emmens in Zeijen