Vlogs

Week van het Nederlandse Voedsel 2023: Zomereditie

Afsluiting Week van het Nederlandse voedsel 2023: Zomereditie

🥬🍠🥕🍅🥦 Dat was 'em alweer; de Week van het Nederlandse Voedsel 2023: zomereditie

Aardbeienteelt

Uitreiking Kistje: Week van het Nederlandse Voedsel

🥬🍠🥕🍅🥦De officiële uitreiking van het voedselkistje aan Minister Adema van LNV.

Aardbeienteelt

Vlog: Aardbeienteelt

🥬🍠🥕🍅🥦 Pleun krijgt vandaag een rondleiding bij de aardbeienteelt. We zien hoe de aardbeienplant in verschillende fasen groeit, en wat daar bij komt kijken.

Paprikakwekerij Moors

Vlog: Paprikakwekerij

🥬🍠🥕🍅🥦 Pleun is hier op bezoek bij paprikakwekerij Moors. We krijgen een rondleiding van Hannie Moors op het bedrijf. Ze verteld ons bijvoorbeeld over hoe de Paprikaplant groeit.

Wintertarwe, Ui, Peterselie, sojabonen

Vlog: Tarwe, uien peterselie en verse soja

🍞🥖🥬🍠🥕 Desi is hier op bezoek bij Harry Schreuder op Harry's Farm. Op dit akkerbouwbedrijf worden onder andere wintertarwe, peterselie, ui en soja verbouwd. Naast deze heerlijke Nederlandse producten krijgen we ook te zien wat deze akkerbouwer doet om de biodiversiteit te stimuleren met zijn akkers. Harry voegt tot slot het achtste (en negende?) Nederlandse product aan ons kistje Nederlands voedsel.

Zonneheerdt Martin Topper - Vergeten Groenten

Vlog: Vergeten groenten

🥬🍠🥕🍅🥦 Desi is hier op bezoek op het akkerbouwbedrijf de Zonneheerdt van Martin Topper. We krijgen een rondleiding op het bedrijf en ook laat Martin deze vergeten groenten (of zoals hij het liever noemt; groenten van weleer) aan ons zien. Het gehele gekleurde geheel voegt Martin toe als het zevende Nederlandse product aan ons kistje Nederlands voedsel.

Legkippen zichtstal Fam. van der Veen

Vlog: Legkippen zichtstal

🍞🥦🧀🥩🍳 Desi is dit keer op bezoek bij de legkippen van de familie van der Veen. Naast een rondleiding door het bedrijf en de zichtstal krijgen we ook een inzichtje in het bedrijfsproces. Ook het zesde Nederlandse product wordt toegevoegd aan ons kistje.

Geitenboerderij Fam. Dekker

Vlog: de Geitenboerderij

🍞🥦🧀🥩🍳 Desi is dit keer op bezoek bij de Geitenboerderij van de familie Dekker. Naast een rondleiding door het bedrijf krijgen we ook een inzichtje in het bedrijfsproces. Uiteraard wordt ook het vijfde Nederlandse product toegevoegd aan ons kistje.

Goertz Asperges

Vlog: Asperges

🍞🥦🧀🥩🍳 Pleun is deze keer op bezoek bij Aspergeteler Goertz. We krijgen uitleg over het groeiproces van de asperge en hoe de perfecte asperge eruit ziet. Als laatste wordt het vierde Nederlandse product toegevoegd aan ons kistje.

Veluws Roodbont

Vlog: Vleesveehouderij

🍞🥦🧀🥩🍳 Stefanie is deze week op bezoek bij Vleesveehouderij Rozendaal in Speuld. Walter Rozendaal vertelt ons over het unieke Veluwse roodbonte ras en voegt het derde Nederlandse product toe aan ons kistje.

Vlog: Melkveebedrijf Peek & Fokker

🍞🥦🧀🥩🍳 Stefanie is deze week op bezoek bij Melkveebedrijf Peek & Fokker in Herveld. Corine Peek legt ons uit hoe het melkveebedrijf te werk gaat en voegt het tweede Nederlandse product toe aan ons kistje.

Vlog: Het Valleivarken

Stefanie is deze week op bezoek bij Vallei Varken in Putten. Bianca Deetman legt ons uit hoe het varkensbedrijf te werk gaat en voegt het eerste Nederlandse product toe aan ons kistje.