Hallo, mijn naam is Rianne Pots en samen met mijn ouders heb ik een ambachtelijke bakkerij in Rolde. Bakkerij Pots is in 1919 opgericht en is een echt familiebedrijf. In de bakkerij in Rolde worden dagelijks alle brood- en banketproducten geproduceerd. Naast de hoofdvestiging hebben wij 2 filialen, te weten in Annen en Assen.
In ons bedrijf proberen wij zoveel mogelijk te werken met grondstoffen uit de regio. Wij gebruiken bijvoorbeeld Bubbel Drents meel. In het Drentsche Aa- gebied wordt op een milieuvriendelijke manier spelt, rogge en baktarwe verbouwd. De molenaar in Kropswolde maalt hiervan diverse melen. Voor de verwerking van onze banket- en ijsproducten maken wij veel gebruik van fruit uit Drenthe.
De week van het Nederlandse voedsel vind ik een prachtig initiatief. Ik ben van mening dat het goed is om regelmatig stil te staan bij het feit waar ons voedsel vandaan komt.
Ik wens iedereen heel veel succes met deze leuke uitdaging!