De week van het Nederlandse voedsel 10 t/m 17 oktober 2020

Wat eten we vandaag? Dagelijks zijn we allemaal bezig met ons voedsel, meestal gaat het daarbij over smaak of voedingswaarde en kosten. Maar realiseren we ons ook waar ons voedsel vandaan komt?
Om mensen meer bewust te maken van de herkomst van het voedsel organiseren we ''De week van het Nederlandse voedsel''. #WNLV

Programma 2020

  • 09 oktober Wereldeidag Boerin Annemiek vlog: op bezoek bij een Kippenboerin
  • 10 oktober Gedeputeerde Drenthe en bestuur Dutch food week, Boerin Annemiek vlog: wat ligt erop uw bord deze week
  • 11 oktober Horeca Assen de week van het Nederlands voedsel op de kaart
  • 12 oktober De Frietaardappel, Boerin Annemiek: hoe je zelf verse friet maakt van Nederlandse aardappelen
  • 13 oktober Dubbel Drents Brood: Boerin Annemiek vlog: hoe maak je Drents brood
  • 14 oktober Interzorg, Nederlands Regio eten ook in de zorg Boerin Annemiek op bezoek
  • 15 oktober Jong leren eten vlog
  • 16 oktober Duurzame voeding met de seizoenen mee eten

Groeten en fruit zijn een belangrijk onderdeel van je dieet. Varieer met alle kleuren van de regenboog en maak optimaal gebruik van de seizoenen. Inspiratie nodig?

Onderstaande tabel geeft aan welke groente en fruit in de maand september volop verkrijgbaar zijn;

  • 17 oktober