Achtergrond

Door Nederlands Voedsel te eten besparen we veel transport, steunen we onze Nederlandse voedselproducenten en dus onze Nederlandse economie, hebben we meer zicht op de wijze waarop dit is geproduceerd én geven we onszelf daarin een stem.
Nederlands voedsel wordt geproduceerd volgens hoge normen van voedselveiligheid en dierenwelzijn. Ondanks dat de eisen voor onze Nederlandse productie zo streng zijn (omdat de Nederlandse consument dit wenst) mogen producten uit andere landen, geproduceerd met minder strenge eisen, wel gewoon in Nederland verkocht worden. U hebt hierin dus zelf een keus als consument.

De week van het Nederlandse Voedsel valt binnen de Dutch Food Week. Tijdens de Dutch Food Week delen partijen uit de foodsector hun enthousiasme, kennis en kunde met de samenleving. Er zijn dus allerlei bedrijven die u kunt bezoeken gedurende deze week om meer te leren over hoe ons Nederlandse Voedsel wordt geproduceerd. www.dutchfoodweek.nl

Tijdens de Dutch Food Week delen partijen uit de foodsector uit heel Nederland hun enthousiasme, kennis en kunde met de samenleving. Er zijn dus allerlei bedrijven die u kunt bezoeken gedurende deze week om meer te leren over hoe ons Nederlandse Voedsel wordt geproduceerd.