Over ons

🌾🏡   Steun je lokale boeren,
🌱🌽   kies voor voedsel uit eigen land!🌍 Voedselzekerheid:

Wist je dat het produceren van voedsel in eigen land bijdraagt aan onze voedselzekerheid? Door te kiezen voor lokaal geteeld voedsel verminderen we onze afhankelijkheid van internationale markten en kunnen we beter omgaan met mogelijke verstoringen in de wereldwijde voedselvoorziening. Samen kunnen we bouwen aan een betrouwbare en stabiele voedselketen.

💪 Economische voordelen:

Door te investeren in onze binnenlandse landbouwsector, creëren we banen en versterken we onze lokale economie. Het bevorderen van lokale voedselproductie zorgt voor werkgelegenheid in landelijke gebieden en verhoogt de economische groei. Bovendien kunnen we de handelsbalans verbeteren door minder afhankelijk te zijn van voedselimport.

🌿 Milieubescherming:

Het produceren van voedsel in eigen land heeft ook positieve gevolgen voor het milieu. Door minder langeafstandstransport te gebruiken, verminderen we de uitstoot van broeikasgassen en dragen we bij aan de vermindering van klimaatverandering. Daarnaast kunnen lokale boeren beter inspelen op specifieke milieuomstandigheden en zorgen voor duurzamer gebruik van natuurlijke hulpbronnen zoals water.

🍎 Kies bewust:

Door te kiezen voor lokaal geteeld voedsel, ondersteun je niet alleen je eigen gezondheid, maar ook de lokale gemeenschap en het milieu. Geniet van verse en smaakvolle producten, rechtstreeks van het land naar je bord. Ontdek de voordelen van lokaal voedsel en maak een positieve impact op verschillende niveaus!

🌱🚜🍽️ Steun de lokale voedselproductie en eet bewust!

#weekvanhetnederlandsevoedsel #wnlv
#SupportLocalFarming #LokaalVoedsel #DuurzameKeuzes #GezondEten #lokaaleten #lokaalvoedsel #seizoensgroenten #seizoensgroente #eerlijketen #duurzaam #kokenzonderpakjes

#korteketen #boerderijwinkels #boerderijwinkel #lokaleproducten #proeflokaal #agrarischondernemer #uitdestreek #vannederlandsebodem
#goodfood #foodporn #healthyfood #foodlovers #dutchfood

Door Nederlands Voedsel te eten besparen we veel transport, steunen we onze Nederlandse voedselproducenten en dus onze Nederlandse economie, hebben we meer zicht op de wijze waarop dit is geproduceerd én geven we onszelf daarin een stem.

Nederlands voedsel wordt geproduceerd volgens hoge normen van voedselveiligheid en dierenwelzijn. Ondanks dat de eisen voor onze Nederlandse productie zo streng zijn (omdat de Nederlandse consument dit wenst) mogen producten uit andere landen, geproduceerd met minder strenge eisen, wel gewoon in Nederland verkocht worden. U hebt hierin dus zelf een keus als consument.

Contactpersoon Wija Koers:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mob 06-51202671