Nieuws

Week van het Nederlands voedsel sluit af in politiek Den Haag

Het hoogtepunt van de Week van het Nederlandse voedsel!

De afsluiting van de Week van het Nederlandse Voedsel valt samen met een nieuw culinair event voor ‘politiek Den Haag’. Bewindslieden, Kamerleden, persredacties en bedrijfsleven zijn daarom uitgenodigd voor een traditionele, informele afsluiting van het parlementaire jaar, op dinsdagmiddag 4 juli 2023, onder de naam ‘NLvoedt’.

Na een week vol aandacht voor Nederlandse voedselproducenten en hun mooie producten, brengen de gezamenlijke Nederlandse voedselsectoren het goede verhaal hoogstpersoonlijk naar Kabinet en volksvertegenwoordiging in Den Haag. Nederland is een voedselland. Onze producten kennen een lange historie en hebben wereldwijd een uitstekende reputatie. Jarenlange agrarische tradities hebben het beste van toen weten te bewaren en tegelijkertijd met alle kennis en vakmanschap van nu steeds verder weten te verbeteren. En het mag duidelijk zijn: Nederland kan trots zijn op het goede voedsel dat het produceert. Dat mag ook in Den Haag gezien en gehoord worden!

Hoe we dat doen?

Onze vloggers Pleun, Stefanie en Desi hebben afgelopen weken in hun rondgang langs producenten een speciaal kratje gevuld met producten van bedrijven waar ze te gast waren. Dat goed gevulde kratje wordt tijdens NLvoedt aangeboden aan één van de prominente gasten. Wie dat is; dat blijft nog even geheim!

Traditie én vernieuwing

Ooit gehoord van de Binnenhof Barbecue? Ruim 40 jaar verzorgden organisaties uit de Nederlandse Foodsector in de laatste week voor het zomerreces van Parlement en Kamers een goedbezochte barbecue voor onze Parlementariërs. Eerst buiten op het Binnenhof, later om beveiligingsredenen in de knusse binnentuin van Perscentrum Nieuwspoort. Met recht een traditionele bijeenkomst, waar ook de Nederlandse pers altijd ruim aanwezig was om ministers en Kamerleden te bevragen over de afsluiting van het politieke jaar en soms: hun vakantieplannen.

NLvoedt

Chef-kok; Edgar Buhrs voor de Week van het Nederlandse Voedsel

Nu de Tweede Kamer en Nieuwspoort voorlopig op een andere locatie zitten, verhuist het evenement met ze mee. In een nieuw jasje. Groenten, fruit, pluimveevlees, zuivel, vis en vlees: de samenwerkende sectoren en voedselproducenten presenteren er een bredere culinaire belevenis van ons voedsellandschap aan. Onder de naam: ‘NLvoedt’. In Nieuwspoort serveert de chef-kok; Edgar Buhrs, met zijn brigade de gasten een keur aan verse, typerende producten en gerechten uit alle windstreken van ons land.

Met de Week van het Nederlandse Voedsel, in samenwerking met NLvoedt, wordt Nederland als belangrijk voedselland in Den Haag en daarbuiten goed in het zonnetje gezet. En krijgt de traditie in Perscentrum Nieuwspoort een vernieuwende impuls voor de toekomst.

Kijk voor meer informatie op nlvoedt.nl