Vlogs

Blog: Interzorg

Interzorg zet zich in voor heerlijke, streekgebonden en duurzame maaltijden voor haar cliënten. 

Interzorg bestaat uit 9 verpleeg- en verzorgingshuizen in Noord- en Midden-Drenthe. Er wordt zorg verleend aan ongeveer 1300 mensen. Dit gebeurt in zowel de tehuizen als ook in de wijkzorg. In mei 2020 heeft Interzorg het nieuwe Servicecentrum in Assen geopend. Op deze locatie bereid de zorginstelling vers eten en wordt de was verzorgd voor de bewoners.

Het bereiden van de maaltijden werd jarenlang uitbesteed. De menu’s moeten vooraf besteld worden. In het nieuwe Servicecentrum wordt vers gekookt en daardoor kan er ook flexibeler ingespeeld worden op weersomstandigheden. Bijvoorbeeld snert tijdens een koude dag, of een frisse maaltijd bij warm weer. Interzorg neemt steeds met de regie over de smaak, kwaliteit en samenstelling van het eten en drinken dat op het menu staan. De nadruk wordt gelegd op herkenbare producten en seizoen- en streekgebonden gerechten. Interzorg wil weten waar de producten vandaan komen en streeft ernaar dit zoveel mogelijk lokaal in te kopen. 


Elly van der Woude, Facilitair ManagerInterzorg is erg innovatief op het gebied van dieetproducten. In het verleden kregen de bewoners kant en klare vloeibare voeding in flesjes. Deze voeding werd door de bewoners niet als smakelijk ervaren. Daarom werd veel van deze voeding niet genuttigd en daarom weggegooid. Daardoor ontstond er veel voedselverspilling en kregen de ouderen vaak te weinig voedzame voeding binnen. Wanneer ouderen onvoldoende voedingsstoffen binnenkrijgen, kan dit bijvoorbeeld leiden tot een verminderde weerstand en een vergrote kans op vallen.


Daarom heeft Interzorg besloten om zelf lekkere en natuurlijke bijgerechten te ontwikkelen.
En dat is gelukt! Momenteel bestaat het assortiment uit 20 verschillende hapjes, deze bevatten allen extra eiwitten en kilocalorieën. Het assortiment is erg breed en varieert van een makreelhapje tot een lekker gebakje. Kortom, voor elk wat wils! Op medisch advies kunnen bewoners dagelijks 4 hapjes kiezen.
Een fantastisch initiatief dat ontzettend goed past bij “De week van het Nederlandse voedsel”. 

Met dank aan Elly van der Woude, facilitair Manager Interzorg

Bekijk de korte vlogs van Annemiek en Elly