Recepten

Wereld ei dag: Volkorenbol met eiersalade

Lunchgerecht voor 2 personen

Geniet van dit lekkere lunchgerecht met eigengemaakte eiersalade

Ingrediënten:

  • 2 scharreleieren
  • 8 stengels bieslook
  • 2 eetlepels fritessaus
  • 2 eetlepels magere kwark
  • 1/2 theelepel kerrie
  • 25 gram ijsbergsla
  • 2 volkorenbolletjes
  • halvarine

Bereidingswijze:

  1. Kook de eireren hard (8 minuten) en laat ze schrikken.
  2. Pel de eieren, snijd ze in stukjes en doe ze in een schaaltje
  3. Was de bieslook, snijd het fijn en voeg toe aan de eieren.
  4. Voeg de fritessaus, de magere kwark en het kerriepoeder toe.
  5. Was de sla en snijd het in repen. 
  6. Snijd de volkorenbolletjes open en besmeer ze met halvarine.
  7. Beleg de broodjes met sla en eiersalade. 

Eet smakelijk!