Recepten

Wereld ei dag: Omelet met bosuitjes en kaas

Hoofdgerecht voor 2 personen

Omelet die snel klaar is. Heb je nog restjes? Die kunnen er gewoon bij. 

Ingrediënten:

  • 4 bosuitjes
  • 1 krop andijvie
  • 250 gram champignons
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • peper
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels halfvolle melk
  • 4 blaadjes lavas (maggiplant) of bladselderij
  • 25 gram geraspte belegen 30+ kaas
  • 4 volkoren boterhammen

Bereidingswijze:

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de bosuitjes in ringen, de andijvie in smalle repen en de champignons in plakken.
  3. Verwarm de helft van de margarine en fruit hierin de helft van de bosui zacht.
  4. Bak de champignons kort mee.
  5. Smoor de rest van de bosui in de rest van de margarine enkele minuten en voeg wat peper toe. (Smoren = op laag vuur het gerecht met deksel op de pan in eigen vocht gaar koken)
  6. Klop de eieren los met de melk en roer er de kleingesneden lavas en wat peper door.
  7. Schenk de eieren over de uitjes en strooi de kaas erover.
  8. Bak de omelet op laag vuur tot het ei is gestold.
  9. Voeg de andijvie aan de champignons toe en bak dit al roerend tot de andijvie is geslonken.
  10. Snijd de omelet in punten en geef de andijvie en het brood erbij. 

Eet smakelijk!