Hoofdgerecht voor 2 personen
Omelet die snel klaar is. Heb je nog restjes? Die kunnen er gewoon bij.
Ingrediënten:
- 4 bosuitjes
- 1 krop andijvie
- 250 gram champignons
- 3 eetlepels vloeibare margarine
- peper
- 3 eieren
- 3 eetlepels halfvolle melk
- 4 blaadjes lavas (maggiplant) of bladselderij
- 25 gram geraspte belegen 30+ kaas
- 4 volkoren boterhammen
Bereidingswijze:
- Maak de groente schoon.
- Snijd de bosuitjes in ringen, de andijvie in smalle repen en de champignons in plakken.
- Verwarm de helft van de margarine en fruit hierin de helft van de bosui zacht.
- Bak de champignons kort mee.
- Smoor de rest van de bosui in de rest van de margarine enkele minuten en voeg wat peper toe. (Smoren = op laag vuur het gerecht met deksel op de pan in eigen vocht gaar koken)
- Klop de eieren los met de melk en roer er de kleingesneden lavas en wat peper door.
- Schenk de eieren over de uitjes en strooi de kaas erover.
- Bak de omelet op laag vuur tot het ei is gestold.
- Voeg de andijvie aan de champignons toe en bak dit al roerend tot de andijvie is geslonken.
- Snijd de omelet in punten en geef de andijvie en het brood erbij.
Eet smakelijk!