Spruitenstamppot

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:
- 750 gr. Kruimige aardappelen
- 750 gr. Spruiten
- Rode peper
- 1 of 2 uien
- Stukje boter
- Kopje melk
- Beetje olie, bijvoorbeeld Nederlandse koolzaadolie

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Maak de spruiten schoon.

Kook de aardappelen in een pan met water ongeveer 15 á 20 minuten totdat ze gaar zijn. Kook ook de spruiten in een pan met water tot ze gaar zijn.

Snijd de rode peper in de lengte doormidden en verwijder de zaden. Snijd de rode peper in dunne reepjes. Schil de uien en snipper deze. Zet een koekenpan op het vuur en doe, als de pan warm is, een scheutje olie in de pan. Fruit vervolgens de uien tot ze glazig zijn. Haal ze van het vuur.

Giet zowel de aardappelen als de spruiten af. Doe voeg de spruiten, de uien en de rode peper bij de aardappelen en stamp dit alles tot een grove stamppot. Stamp het stukje boter er doorheen en giet er zoveel melk bij als nodig is om de stamppot lekker smeuïg te maken.

De stamppot kan geserveerd worden met rookworst of gebakken spekblokjes. Wil je een vegetarische maaltijd, dan kun je er een lekkere vleesververvanger bij serveren.

Eet smakelijk!