Snert met Roggebrood

Recept voor meerdere personen

 

Ingrediënten:
1 pak spliterwten
1 pak groene erwten
1 pond gerookt spek in grove dobbelsteentjes gesneden
1 pond varkensvlees / karbonades
2 verse worst
2 prei
4 dikke uien
1/2 knolselderij
bos selderij
bleekselderij
peterselie
3 winterwortelen
laurierblad
peper
schep sambal
tintje knoflook
diverse verse kruiden
diverse kruiden uit de keukenlade
bouillonblokjes

Bereiding:

groene erwten 1 nacht in de week, voeg water toe naar behoefte. 
1 dag van te voren spek, karbonades, zout, 1 ui, knolselderij en laurier 2 a 3 uur laten koken.
volgende dag:
spliterwten, prei, overige ui, winterwortelen, bos selderij, bleekselderij, peterselie, sambal en overige kruiden 2 uur laten koken.
laatste 1/2 uur de verse worst toevoegen

Eet smakelijk!