Recept voor meerdere personen
Ingrediënten:
-2 courgettes
-1 ui
-2 teentjes knoflook
-1 groentebouillon blokje
-500 ml water
-100 ml kookroom
-100 gr spekreepjes
-Roomboter
-Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
1. Snij de ui en de 2 teentjes knoflook fijn en fruit deze in een klontje roomboter aan in de pan
2. Snij de courgettes in blokjes en bak deze 5 min. mee. Als de courgetteblokjes glazig zijn, voeg het water en het boullionblokje toe en breng aan de kook
3. Bak de spekreepjes krokant in een bakpan
4. Haal de pan met de courgettesoep van het vuur en pureer met een staafmixer de soep fijn en voeg de kookroom toe en roer alles goed door
5. Voeg de spekreepjes toe en evt. peper en zout naar smaak
Variatietip: vervang 1 van de courgettes door een komkommer en wat blaadjes munt voor een zomerse variant van de soep.