Recept voor 4 á 5 personen
Ingrediënten:
- 30 gram roomboter
- 200 gram kabeljauw
- 1 flespompoen
- 1 kleine winterwortel
- 2 kleine ui
- 2 punt paprika
- ½ kleine prei
- 2 tabletten visbouillon
- 3 stengels bosui
- wat gehakte verse peterselie
- zout
Overige benodigdheden
- Soeppan
- Staafmixer
Bereidingswijze:
- Snij de pompoen doormidden, verwijder de pitten. Snij de pompoen in het verlengde van 3 stukken en schil de pompoen. Snij de pompoen in stukjes van ongeveer 1 cm groot.
- Schil de winterpeen en snij deze ook in stukjes van 1 cm.
- Schil de uien en snipper ze.
- Doe de roomboter in de pan en smelt het, doe de uien er dan bij en fruit deze tot ze glazig zijn.
- Doe de pompoen en wortel erbij en fruit deze ongeveer 5 minuten.
- Schenk dan 1 liter water erbij en de visbouillon-tabletten
- Laat dit goed koken en als het kookt zet je het warmtebron op half en laat dit 20 minuten zachtjes koken.
- Snij ondertussen de paprika in kleine stukjes, snij de prei en de bosui in dunne ringen.
- Als de pompoen zacht is, haal je de pan van de warmtebron en pureer het met behulp van een staafmixer, tot dat alle pompoen en wortel gepureerd zijn.
- Als de soep gepureerd is voeg dan de paprika en prei erbij.
- Snij de kabeljauw in stukjes van 2 cm en doe deze in de soep en zet de soep weer op de warmtebron en kook zachtjes tot dat de kabeljauw gaar is.
- De soep kan opgediend worden en garneer het af met bosui en peterselie.
Eet smakelijk!