Recept voor 3 á 4 personen
Ingrediënten:
- 1 wortel
- 1 ui
- Bakboter
- 3 tenen knoflook
- Een halve knol venkel
- 1 liter runderbouillon
- Laurierblad
- Kruidnagel
- 700 gram ossenstaart
- 1 flesje Maallust Armoedzaaier tafelbier
Overige benodigdheden
- Soeppan
- Zeef
Bereidingswijze:
- Snij de groenten en de knoflook in kleine stukjes (hoeft niet fijngesneden).
- Verhit de boter in een soeppan of braadpan. Gebruik voldoende boter zodat de volledige bodem van de pan bedekt is.
- Bak de ossenstaart in hete boter bruin. Voeg hierna alle groenten en de knoflook toe. Bak de groenten tot deze licht kleuren en de ui aangefruit is. Blus het geheel vervolgens af met het bier.
- Voeg hierna de runderbouillon, 1 kruidnagel en 1 laurierblad toe. Kook het geheel voor ongeveer 3 uur op laag vuur. Indien het vocht verdampt, voeg je elke keer weer wat vocht toe zodat de ingrediënten onder het vocht blijven staan.
- Indien het vlees gaar is (het vlees van het bot af valt), haal je de ossenstaarten en de groenten uit de soep. Je kunt dit gemakkelijk doen door de soep te zeven. Pluk nu het vlees van de staart af. Het vlees meng je door de groenten en dit serveer je apart als garnituur. De bouillon is nu klaar!
Indien gewenst kun je naar wens nog andere garnituur en/of groenten toevoegen, zoals paddenstoelen of gebakken omelet.