Recept voor 4 personen
Dit gezonde recept van mini-krieltjes met ricotta-yoghurtspread staat in 15 minuten op tafel.
Ingrediënten:
- 3 el milde olijfolie
- 900 g Cela Vita minikrieltjes
- 350 g verse groene asperge
- 200 g verse sugarsnaps
- 4 salade-uitjes
- 1citroen
- 250 gricotta
- 150 ml Griekse yoghurt 0%
Instructies:
- Verhit in elk van de 2 koekenpannen ⅓ van de olie en bak de krieltjes met peper en eventueel zout in ca. 9 min. op middelhoog vuur goudgeel en gaar. Schep regelmatig om.
- Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd samen met de sugarsnaps in schuine stukken van ca. 2 cm. Snijd de salade-ui in ringen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de asperges, sugarsnaps en de salade-ui 4 min. al omscheppend op hoog vuur.
- Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil van de helft en pers die uit. Snijd de rest in plakjes. Meng de ricotta met de yoghurt, 1 el citroensap (per 4 personen) en het -rasp. Breng op smaak met peper.
- Verdeel de ricotta-yoghurtspread over de borden en verdeel de krieltjes en groente erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Genieten maar!