Recepten

Mini-krieltjes met ricotta-yoghurtspread

Recept voor 4 personen

Dit gezonde recept van mini-krieltjes met ricotta-yoghurtspread staat in 15 minuten op tafel.

Ingrediënten:
  • 3 el milde olijfolie
  • 900 g Cela Vita minikrieltjes
  • 350 g verse groene asperge
  • 200 g verse sugarsnaps
  • 4 salade-uitjes
  • 1citroen
  • 250 gricotta
  • 150 ml Griekse yoghurt 0%

Instructies:

  1. Verhit in elk van de 2 koekenpannen ⅓ van de olie en bak de krieltjes met peper en eventueel zout in ca. 9 min. op middelhoog vuur goudgeel en gaar. Schep regelmatig om.
  2. Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd samen met de sugarsnaps in schuine stukken van ca. 2 cm. Snijd de salade-ui in ringen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de asperges, sugarsnaps en de salade-ui 4 min. al omscheppend op hoog vuur.
  3. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil van de helft en pers die uit. Snijd de rest in plakjes. Meng de ricotta met de yoghurt, 1 el citroensap (per 4 personen) en het -rasp. Breng op smaak met peper.
  4. Verdeel de ricotta-yoghurtspread over de borden en verdeel de krieltjes en groente erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Genieten maar!