Knolselderijstamppot

Recept voor 4 personen

 

Bereidingstijd: ca. 30 minuten.

Ingrediënten:
600 gram aardappelen
200 gram rucola
1 knolselderij
4 kalkoenfilet
150 gram geraspte (belegen) kaas
100 gram (plakjes) spek
100 gram cashewnoten
2 appels
2 eetlepels (riet)suiker
1 eetlepel zonnebloemolie of Nederlandse koolzaadolie
1 eetlepel mosterd
2 theelepels kaneel
Zout
Peper

Bereiding:

Verwarm de grill van de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en de knolselderij. Was de gesneden aardappelen en de knolselderij en snijd ze vervolgens in grove stukken. Breng de stukken in een pan met water aan de kook en voeg zout naar smaak toe. Na ongeveer 20 minuten zijn de stukken gaar.

Terwijl de aardappelen en knolselderij op het vuur staan ga je aan de slag met de kalkoenfilet en spek. Wikkel de spek om de kalkoenfilet. Verwarm een beetje olie in een bakpan en bak hierin de kalkoenfilet, ongeveer 20 minuten. Draai de filets af en toe om, zodat ze aan beide kanten bruin worden. Terwijl de filets lekker bruin worden, snijd je de appelen in plakjes en deze bak je weer mee met de kalkoenfilets. Voeg nog kaneel en suiker toe.

Hak de noten en rooster deze in een koekenpan tot ze goudbruin zijn.

Als de knolselderij en de aardappelen gaar zijn giet je het water af. Bewaar een klein beetje van het kookvocht, dat heb je straks nodig. Stamp de aardappelen en de knolselderij tot een grove stamppot. Voeg wat kookvocht toe om het lekker smeuïg te maken. Vervolgen meng je de rucola en de mosterd door de stamppot. Schep vervolgens de stamppot in een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover heen. Zet de ovenschaal 5 tot 8 minuten in de oven om de kaas te laten smelten.

Serveren met de kalkoenfilets en de gehakte noten.

Eet smakelijk!