Voor 8 porties
Goudgele poffertjes met een dot poedersuiker en een flinke klont smeltende roomboter. Heerlijk! Nog lekkerder: karnemelkpoffertjes met zo’n zelfde laag poedersuiker en klont boter. Yum!
Waarom karnemelk in plaats van gewone melk? Omdat karnemelkpoffertjes nog net iets luchtiger en lekkerder zijn dan ‘normale’ poffers
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
8 porties
Ingrediënten:
- 3 eieren (M)
- 125 gram bloem
- 125 gram boekweitmeel
- 400 ml lauwe karnemelk
- 1 zakje gedroogde gist (7 gram)
- 50 gram roomboter of margarine (+ een beetje om de poffertjespan in te vetten)
- Poedersuiker
- Snufje Zout
Overige ingrediënten:
- Poffertjespan
- Spuitflesje
- Invetkwastje
Instructies:
- Meng de gist met een beetje van de lauwe karnemelk en roer tot het is opgelost.
- Doe de bloem samen met het boekweitmeel, het gistmengsel en een snufje zout in een grote kom.
- Klop er geleidelijk de rest van de karnemelk doorheen.
- Voeg de eieren een voor een toe. Doe de volgende er pas bij als het ei daarvoor helemaal is opgenomen.
- Laat het beslag een half uur rusten. Roer voor je begint te bakken nog even door.
- Verwarm de poffertjespan.
- Bestrijk elk kuiltje met een beetje boter.
- Vul elk kuiltje voor de helft met het beslag.
- Bak de poffertjes totdat er bovenop bubbeltjes ontstaan en het beslag iets is ingedroogd.
- Draai de karnemelkpoffertjes om met een vork en bak de andere kant ook nog heel even.
- Haal ze uit de pan en bestrooi de poffertjes royaal met poedersuiker. Leg op iedere portie een flinke klont roomboter. Serveer direct.
Tip: voorkom geklieder en koop een spuitflesje voor het beslag. Dat scheelt veel rotzooi in de keuken en is ook voor andere doeleinden heel makkelijk om in huis te hebben. Je poffertjespan vet je het makkelijkste in met een kwastje.