Recepten

Kaasdag: Uiensoep

Recept voor 2 personen

De enige echte Franse uiensoep mét Nederlandse ingrediënten én het broodje kaas erin.

Ingrediënten:

  • 2 grote uien
  • teentje knoflook
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel volkoren meel
  • 300 ml water
  • 1/4 (groente)bouillontablet 
  • peper, tijm
  • 2 bruine of volkoren boterhammen
  • 1 eetlepel geraspte belegen 30+ kaas 

Bereidingswijze:

  1. Pel de uien en de knoflook en snijd de uien in halve ringen.
  2. Fruit de uien in de margarine goudgeel en pers de knoflook erboven uit.
  3. Strooi het meel erover en warm dit goed door.
  4. Voeg al roerend 300 ml water, het stukje bouollontablet en de tijm toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 15 minuten.
  5. Maak de soep eventueel op smaak met peper.
  6. Snijd uit het brood 2 rondjes.
  7. Warm de grill voor.
  8. Verdeel de soep over 2 grote soepkoppen en leg het brood erop.
  9. Strooi de kaas over de broodrondjes en zet de soepkoppen onder de grill om de kaas licht te kleuren.