Recept voor 2 personen
De enige echte Franse uiensoep mét Nederlandse ingrediënten én het broodje kaas erin.
Ingrediënten:
- 2 grote uien
- teentje knoflook
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 eetlepel volkoren meel
- 300 ml water
- 1/4 (groente)bouillontablet
- peper, tijm
- 2 bruine of volkoren boterhammen
- 1 eetlepel geraspte belegen 30+ kaas
Bereidingswijze:
- Pel de uien en de knoflook en snijd de uien in halve ringen.
- Fruit de uien in de margarine goudgeel en pers de knoflook erboven uit.
- Strooi het meel erover en warm dit goed door.
- Voeg al roerend 300 ml water, het stukje bouollontablet en de tijm toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 15 minuten.
- Maak de soep eventueel op smaak met peper.
- Snijd uit het brood 2 rondjes.
- Warm de grill voor.
- Verdeel de soep over 2 grote soepkoppen en leg het brood erop.
- Strooi de kaas over de broodrondjes en zet de soepkoppen onder de grill om de kaas licht te kleuren.