Recept voor 2 personen
Taart als avondeten, wie wil dat nu niet? Met deze aardappel-kaastaartjes zet je weer eens wat anders op tafel.
Ingrediënten:
- 25 gram zachte geitenkaas
- 50 ml halfvolle melk
- 1 ei
- 1/2 teentje knoflook
- 15 sprieten bieslook
- 500 gram aardappelen
- peper
- olie
- 500 gram gare rode bieten
- 1 kleine appel
- azijn
- 150 gram kippendijfilet
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Materialen:
- 2 eenpersoons taartvormpjes of een muffinvorm
Bereidingswijze:
- Warm de oven voor op 175 graden C
- Prak de geitenkaas fijn en klop er de melk en het ei door. Pers de knoflook erboven uit.
- Was de bieslook en knip het fijn.
- Schil de aardappelen en rasp ze grof.
- Meng het kaas-eimengsel door de geraspte aardappelen en voeg wat peper en de helft van de bieslook toe.
- Bestrijk de vormpjes met wat olie en schep het aardappelmengsel erin.
- Bak de taartjes in het midden van de hete oven in ca. 35 minuten gaar en goudgeel.
- Stroop het vel van de bieten en snijd de bieten in blokjes.
- Schil de appel en snijd deze in blokjes.
- Meng wat azijn en de rest van de bieslook door de bieten en de appel. Laat dit 10 minuten intrekken.
- Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
- Bak de kip in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin. Geef de kip bij de aardappel-kaastaartjes en de bietensalade.