Recepten

Kaasdag: Aardappel-kaas taartje

Recept voor 2 personen

Taart als avondeten, wie wil dat nu niet? Met deze aardappel-kaastaartjes zet je weer eens wat anders op tafel.

Ingrediënten:

  • 25 gram zachte geitenkaas
  • 50 ml halfvolle melk
  • 1 ei
  • 1/2 teentje knoflook
  • 15 sprieten bieslook 
  • 500 gram aardappelen
  • peper
  • olie
  • 500 gram gare rode bieten
  • 1 kleine appel
  • azijn
  • 150 gram kippendijfilet
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Materialen:

  • 2 eenpersoons taartvormpjes of een muffinvorm 

Bereidingswijze:

  1. Warm de oven voor op 175 graden C
  2. Prak de geitenkaas fijn en klop er de melk en het ei door. Pers de knoflook erboven uit.
  3. Was de bieslook en knip het fijn.
  4. Schil de aardappelen en rasp ze grof.
  5. Meng het kaas-eimengsel door de geraspte aardappelen en voeg wat peper en de helft van de bieslook toe.
  6. Bestrijk de vormpjes met wat olie en schep het aardappelmengsel erin.
  7. Bak de taartjes in het midden van de hete oven in ca. 35 minuten gaar en goudgeel.
  8. Stroop het vel van de bieten en snijd de bieten in blokjes.
  9. Schil de appel en snijd deze in blokjes.
  10. Meng wat azijn en de rest van de bieslook door de bieten en de appel. Laat dit 10 minuten intrekken.
  11. Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
  12. Bak de kip in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin. Geef de kip bij de aardappel-kaastaartjes en de bietensalade.