Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
- 750 g kruimige aardappelen
- 1 zak hutspotgroenten 1 kilo
- 2 dl melk
- Eventueel stukje boter naar smaak
- 500 g gehakt (half-om-half)
- 1 beschuit
- 1 ei
- 15 g tomatenketchup
- 150 g mosterd
- 30 g boter
- zout en peper naar smaak toevoegen
Bereiden:
Begin met de aardappelen te schillen. Snijd vervolgens de geschilde aardappelen in gelijke stukken. Kook de aardappelen samen met de hutspotgroenten in een flinke laag water. Voeg zout naar smaak toe. Na ongeveer 20 minuten is alles gaar. Giet het water af. Doe er de melk bij en voeg ook eventueel een stukje boter toe. Stamp alles door elkaar tot een grove stamppot.
Alternatief: voeg een pastinaak toe en verminder dan de hoeveelheid aardappelen. De zoetige smaak van de pastinaak past prima bij die van de wortelen en uiten.
Terwijl de aardappelen en de hutspot op het vuur staan meng je het gehakt met de verkruimelde beschuit, ei, tomaten, ketchup, mosterd, zout en de peper. Draai van het gehaktmengsel vier ballen. Verhit de boter in een braadpan en bak de ballen rondom bruin en braad ze vervolgens in 15 minuten gaar. Dan voeg je 1,5 dl water en eventueel wat mosterd toe voor een lekkere jus.
Serveer de hutspot samen met een gehaktbal.
Eet smakelijk