Recept voor 4 personen
Een heerlijke vegetarische ovenschotel met rode biet, een romige ricottasaus en crunchy walnoten
Ingrediënten:
- 2 pakjes gekookte bieten a 500 gr
- 50 gr boter
- 60 gr bloem
- 500 ml melk
- 1 ei
- 250 gr crème fraîche
- snuf tijm
- peper en zout
- 1 pak verse lasagne bladen
- Handje geraspte mozzarella
- 75 gr walnoten
Bereidingswijze:
- Gebruik je rauwe bieten, dan kook je deze van te voren nog even gaar. Verwarm de oven op 180 graden.
- Verhit de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe zodra deze gesmolten is.
- Bak de roux 3 minuutjes en voeg dan beetje bij beetje de melk toe en blijf met een garde roeren tot een glad geheel.
- Roer de créme fraîche er op het laatst door en breng het mengsel op smaak met peper, zout en tijm.
- Snijd de rode bieten in plakjes en verdeel een laagje over de bodem van een ovenschaal.
- Verdeel hier een beetje van de saus over en kruimel er wat walnoten over. Dek af met lasagnevellen.
- Verdeel dan weer een nieuwe laag bieten, saus, noten en lasagnevellen er over en eindig met een laag bieten en zorg dat je nog wat saus en noten over hebt.
- Klop het ei door de overgebleven bechamelsaus en giet over de complete ovenschotel.
- Bestrooi met de mozzarella, verdeel wat noten erover en zet de bietenlasagne in de oven en bak deze in ongeveer 40 min gaar.