Recepten

Gevulde scholfiletrolletjes uit de oven

Recept voor 2 personen

Op het industrieterrein van de vissersplaats Urk is de rokerij en visspeciaalzaak van de gebroeders Post te vinden. De broers, ook wel bekend als De jongens van de Fant, staan bekend om hun authentieke ambachtelijke gerookte zalm. Dagelijks voorzien zij hun klanten van zalm en oer-Hollandse Noordzeevis.
De oudste van de drie broers, Harm, is iedere maandag en donderdagnacht te vinden in de Urker visafslag, welke bovendien de grootste is van Europa. Daar zoekt hij zorgvuldig de mooiste tong, schol, en kabeljauw uit. De kwaliteit van de vis is seizoensgebonden, dit wil zeggen dat de inkoop wordt gebaseerd op de tijd van het jaar.

Vis is niet alleen erg lekker maar ook ontzettend gezond, zo beamen de broers. De vis komt zo uit de Noordzee waardoor er geen extra toevoegingen in zitten. Vis zit bovendien boordevol met gezonde voedingsstoffen als eiwitten, omega 3 en vitamines. Deze zijn goed voor je hart en bloedvaten en onmisbaar voor je lichaam. De broers raden daarom aan om minstens 1-2 keer per week vis te eten.

Zin om lekker te eten, maar niet te lang in de keuken te staan? Dan is deze scholfilet uit de oven ideaal.

Ingrediënten:
- 4 flinke scholfilets
- 1 ui
- 1 paprika
- 6 cherrytomaatjes
- 1 citroen
- Roomboter
- Peterselie (optioneel)
- Versgemalen peper en zout

Bereiding:
Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.
Fruit de ui met de paprika, voeg vervolgens de gehalveerde cherrytomaatjes toe en bak kort mee. Vul de scholfiletrolletjes met het mengsel en een klontje roomboter, en rol ze op. Vervolgens steek je er een sateprikker doorheen. Besprenkel de vis met wat citroensap en flink wat peper en zout. Leg de rolletjes vis in een ovenschaal, die je eerst een beetje invet met boter of olijfolie. De vis kan nu voor 15-20 minuten in de oven. Achteraf nog wat verse peterselie eroverheen en dan…. smullen maar.

Serveren:
Lekker met wat gebakken aardappeltjes en groente.

Eet smakelijk!!

Nieuwsgierig naar alles over onze Duurzame Hollandse vis?