Recept voor 4 personen
Vandaag willen we onze Nederlandse kip in het zonnetje zetten. In Nederland worden kippen gehouden voor de productie van eieren en van vlees.
Legkippen
Een Nederlander consumeert jaarlijks zo’n 4 eieren in per week. Eieren zijn zeer gezond en echte voedingsbommen voor je lichaam.
mmmeggies heeft vrijdag 11 oktober uitgeroepen tot: Wereldeidag!
Speciaal voor deze gelegenheid hebben we vandaag een heerlijk dessert met ei!
Crème brûlée
Ingrediënten:
- 250 ml melk
- 250 ml slagroom
- 5 eidooiers
- 60 g suiker
- 15 g bloem
- 2 tl basterdsuiker
Bereiding:
Zorg dat de eidooiers op temperatuur zijn. Meng in een kom de eidooiers met suiker en bloem. Breng vervolgens de melk en slagroom aan de kook met 1 eetlepel basterdsuiker.
Laat dit mengsel 10 min trekken en haal het daarna van het vuur.
Voor de volgende stappen mag de melk niet koken!
Neem eetlepel hete melk en voeg die toe aan de eieren, goed doorroeren met vork of garde. Als de melk is opgenomen, volgende lepel melk toevoegen. Ga zo door tot de temperatuur van het mengsel in de kom
ongeveer gelijk is aan de melk in de pan. Dan meerdere lepels tegelijk toevoegen. (Niet te snel anders kunnen eieren gaan vlokken). Giet het eiermengsel terug in de pan. Zet daarna de pan weer op het vuur en blijf roeren tot vloeistof gebonden is,
dit kan een kwartier duren. Giet het mengsel over in serveerkommetjes en plaats deze onafgedekt in de koelkast.
Serveren:
Net voor het serveren suiker over crème strooien, zorg dat crème goed bedekt is. Werk tot slot de suikerlaag af met een brander.
Serveer direct zodat suikerlaag knapperig en crème zacht is.
Eet smakelijk!
Vleeskippen
Hoe zit het nu met onze Nederlandse kippen?
In Nederland zijn wij gek op kip! Gemiddeld eten we jaarlijks ruim 18 kilo kippenvlees. Kip past namelijk bij veel gerechten, het is lekker en kent een eenvoudige bereiding.
Maar hoe worden de kippen in Nederland eigenlijk gehouden?
Meer informatie: www.trotsepluimveehouders.nl