Recepten

Boterkoek

Recept voor meerdere personen

Ingredienten:

  • 340 gram roomboter
  • 375 gram bloem
  • 270 gram witte basterdsuiker
  • Snufje zout
  • 1 eigeel

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
  2. Vet een vierkante bakvorm in van 20 cm x 20 cm.
  3. Bedek de bakvorm in met bakpapier.
  4. Doe alle ingrediënten (BEHALVE HET EIGEEL) in een beslagkom en kneed het tot een deeg.
  5. Druk het deeg in de bakvorm, dit kun je doen met natte handen of met een de onderkant van een lepel.
  6. Probeer de bovenkant zo goed mogelijk glad te krijgen. Als de bovenkant glad is, strijk je het eigeel over het deeg en kerf met een vork een ruitjesmotief in.
  7. Bak de boterkoek rond 30 tot 40 minuten in de oven.
  8. Het lijkt dat de boterkoek niet gaar is, maar dit komt allemaal goed tijdens het afkoelen.
  9. Laat de boterkoek minstens 6 uur afkoelen in het bakblik en haal hem er dan met behulp van het bakpapier uit.
  10. Snijd de boterkoek in blokjes en je bent klaar!