Recept voor meerdere personen
Ingredienten:
- 340 gram roomboter
- 375 gram bloem
- 270 gram witte basterdsuiker
- Snufje zout
- 1 eigeel
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
- Vet een vierkante bakvorm in van 20 cm x 20 cm.
- Bedek de bakvorm in met bakpapier.
- Doe alle ingrediënten (BEHALVE HET EIGEEL) in een beslagkom en kneed het tot een deeg.
- Druk het deeg in de bakvorm, dit kun je doen met natte handen of met een de onderkant van een lepel.
- Probeer de bovenkant zo goed mogelijk glad te krijgen. Als de bovenkant glad is, strijk je het eigeel over het deeg en kerf met een vork een ruitjesmotief in.
- Bak de boterkoek rond 30 tot 40 minuten in de oven.
- Het lijkt dat de boterkoek niet gaar is, maar dit komt allemaal goed tijdens het afkoelen.
- Laat de boterkoek minstens 6 uur afkoelen in het bakblik en haal hem er dan met behulp van het bakpapier uit.
- Snijd de boterkoek in blokjes en je bent klaar!