Maaltijdsalade voor 2 personen
Groene maaltijdsalade met je wekelijkse portie peulvruchten.
Ingrediënten:
- 1 kleine pot of blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- beetje azijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- wat peper
- 1 klein struikje andijvie
- 2 gegrilde paprika's (koeling, zonder zout)
- 10 radijsjes
- 1/2 - 1 appel
- 50 gram versie geitenkaas
- 2 volkoren boterhammen
Bereidingswijze:
- Spoel de kidneybonen in een zeef onder de kraan en laat ze uitlekken
- Maak een dressing van wat azijn, 1 eetlepel water, de olijfolie, uitgeperste teentje knolflook en wat peper. Mend de dressing door de kidneybonen.
- Maak de andijvie schoon en laat de groente uitlekken. Snijd de andijvie in smalle repen.
- Snijd de gegrilde paprika's in repen.
- Maak de radijsjes schoon en snijd ze in vieren.
- Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in smalle partjes.
- Meng de groente en de partjes appel door de kidneybonen en verkruimel de geitenkaas hierboven.
- Geef het brood erbij.
Eetsmakelijk!