Recepten

Groente/Fruit dag: Bonensalade met andijvie, appel en geitenkaas

Maaltijdsalade voor 2 personen

Groene maaltijdsalade met je wekelijkse portie peulvruchten.

Ingrediënten:

  • 1 kleine pot of blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • beetje azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • wat peper
  • 1 klein struikje andijvie
  • 2 gegrilde paprika's (koeling, zonder zout)
  • 10 radijsjes
  • 1/2 - 1 appel
  • 50 gram versie geitenkaas
  • 2 volkoren boterhammen

Bereidingswijze:

  • Spoel de kidneybonen in een zeef onder de kraan en laat ze uitlekken
  • Maak een dressing van wat azijn, 1 eetlepel water, de olijfolie, uitgeperste teentje knolflook en wat peper. Mend de dressing door de kidneybonen.
  • Maak de andijvie schoon en laat de groente uitlekken. Snijd de andijvie in smalle repen.
  • Snijd de gegrilde paprika's in repen. 
  • Maak de radijsjes schoon en snijd ze in vieren.
  • Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in smalle partjes.
  • Meng de groente en de partjes appel door de kidneybonen en verkruimel de geitenkaas hierboven.
  • Geef het brood erbij.

Eetsmakelijk!