Nieuws

LTO Midden-Drenthe: ,,We willen graag dat iedereen gezond kan eten en dat dit eten in de buurt geproduceerd kan en mag worden.”

In het kader van de Week van het Nederlandse Voedsel en de Dag van het groente en fruit deelde LTO Noord afdeling Midden-Drenthe donderdagavond een kist met verse, lokaal geteelde producten voor een gezonde maaltijd uit aan alle leden van de Commissie Ruimte en Groen. 

Namens de afdeling waren Jacob Nijhoff en Roelie van der Sterren aanwezig om de kistjes uit te delen en het doel van deze actie uit te leggen.

Het belang van gezond, gevarieerd en betaalbaar voedsel is een belangrijk punt voor LTO, maar ook voor de gemeentebestuurders. ,,We willen graag dat iedereen gezond kan eten en dat dit eten in de buurt geproduceerd kan en mag worden.”

Veel jonge boeren

,,Midden-Drenthe telt veel (jonge) boeren, waar de gemeente trots op is”, zo vertelde wethouder Jan Schipper, die samen met wethouder Jan Batelaan de eerste kist in ontvangst nam.

Binnen de afdeling van LTO Midden-Drenthe werken agrariërs iedere dag met passie met hun dieren en/of grond en blijven zij innoveren en verbeteren, zodat er genoeg en veilig voedsel is voor iedereen. In de gemeente Midden-Drenthe zijn ook veel boeren die een verkoopstalletje of boerderijwinkel bij hun bedrijf hebben, waar allerlei verse producten te koop zijn.

De LTO Midden-Drenthe vraagt zich af of iedereen weet wat hij of zij eet en waar het vandaan komt: ,,Welke reis heeft het afgelegd vanaf de plaats waar het geproduceerd is tot op het eigen bord?” De LTO Midden-Drenthe hoopt dan ook dat de consument zich daarin wil verdiepen om vervolgens te genieten van wat de Nederlandse boeren en tuinders bieden.

Bron: Dagblad van het Noorden