Nieuws

Feestelijke aftrap met gedeputeerde Jumelet

Week van het Nederlandse Voedsel in Assen: Gedeputeerde Henk Jumelet proeft lokaal eten en drinken en vraagt hiermee aandacht voor de Week van het Nederlandse Voedsel. Deze week is van 8 tot en met 16 oktober.

Gedeputeerde Henk Jumelet komt dinsdag 12 oktober naar de binnenstad van Assen, waar een aantal restaurants en cafés meedoen aan de Week van het Nederlandse Voedsel. Deze week, onderdeel van de Dutch Food Week, worden mensen uitgedaagd om Voedsel geproduceerd door Nederlandse boeren te eten.

De deelnemende ondernemers hebben de hele week speciale acties en menu’s met zoveel mogelijk Nederlandse en lokale producten. Wija Koers, een van de initiatiefnemers van de week: “Bewustzijn van wat we eten en waar het vandaan komt is heel belangrijk. Het is totaal niet duurzaam als voedsel wat we eten, de hele wereld over gaat. Je kan lokaal heel veel producten verbouwen en gebruiken. Om dit bewustzijn te vergroten hebben we deze uitdaging bedacht. In Assen kan je deze week bij een aantal restaurants verschillende Nederlandse en lokale producten en menu’s nuttigen.”

De deelnemende restaurants; 

Autentieq
Vrijdag 8 okt (Wereld Ei dag): Broodje Hollandse scharrelei salade
Zondag 10 oktober (Bokbierdag): Drentse stoofpot van varkensschouder met kruidkoek
Woensdag 13 oktober (Gehaktdag): Gehakt brood met tomatensalsa, aardappeltjes en warme groente

Lodewijk Napoleon 
Zondag 10 oktober (Bokbierdag): een Weizenbock van Baxbier op de tap.
Woensdag 13 oktober (Gehaktdag): Huisgemaakte gehaktballen.

Grand Café ’t Wapen
Zondag 10 oktober (Bokbierdag): Een overheerlijke bockbier van Maallust.
Donderdag 14 oktober stamppot-dag
Zaterdag 16-oktober (wereldvoedseldag) een 3-gangen verrassingsmenu (tegen voedselverspilling)

Touché
Gehele week: We maken een 3 gangen menu (voor- hoofd en een dessert) met of geïnspireerd op, de Hollandse pot of gemaakt met producten uit Drenthe voor deze 'Week van het Nederlandse voedsel’.
Wij gaan in elke geval werken met Drents Nagelhout, er komt een runderstoof met droge worst en Drentse heidelikeur en een dessert met De Lady blue geitenkaas uit Nooitgedacht.