Nieuws

Dutch Food Week 2021: ook in Assen

Van 9 tot en met 16 oktober van dit jaar bruist het in Nederland van allerlei evenementen rondom ons voedsel en vertellen we het verhaal van grond tot mond. Voor de zevende keer vindt Dutch Food Week (#DFW2021) plaats. Bekijk de deelnemerslijst hieronder om te zien wat er in Assen te beleven valt.

Gezondheid, duurzaamheid en goed leven

In de editie 2021 brengt de Dutch Food Week de positieve kracht van ons voedsel in beeld. Samen met boeren en tuinders, (lokale) overheden, inspirerende foodondernemers en het groen onderwijs zetten ze gezond eten, duurzaamheid in de keten en goed leven in de spotlights. Samen en gezond koken en genieten van eten is in onze huidige wereld misschien wel belangrijker dan ooit. Dutch Food Week stimuleert het delen van kennis met elkaar op allerlei vlakken en tonen we nieuwe ontwikkelingen die met ons eten te maken hebben.

Autentieq
Vrijdag 8 okt (Wereld Ei dag): Broodje Hollandse scharrelei salade
Zondag 10 oktober (Bokbierdag): Drentse stoofpot van varkensschouder met kruidkoek
Woensdag 13 oktober (Gehaktdag): Gehakt brood met tomatensalsa, aardappeltjes en warme groente

Lodewijk Napoleon 
Zondag 10 oktober (Bokbierdag): een Weizenbock van Baxbier op de tap.
Woensdag 13 oktober (Gehaktdag): Huisgemaakte gehaktballen.

Grand Café ’t Wapen
Zondag 10 oktober (Bokbierdag): Een overheerlijke bockbier van Maallust.
Donderdag 14 oktober stamppot-dag
Zaterdag 16-oktober (wereldvoedseldag) een 3-gangen verrassingsmenu (tegen voedselverspilling)

Touché
Gehele week: We maken een 3 gangen menu (voor- hoofd en een dessert) met of geïnspireerd op, de Hollandse pot of gemaakt met producten uit Drenthe voor deze 'Week van het Nederlandse voedsel’.
Wij gaan in elke geval werken met Drents Nagelhout, er komt een runderstoof met droge worst en Drentse heidelikeur en een dessert met De Lady blue geitenkaas uit Nooitgedacht.